Nationernes Alle 23
3000 Helsingør

Galleri

Når solen endnu en gang fanger vinduet i villaen på den svenske side og blænder dig i en rød eksplosion, er det sjovt at bo på Helsingørs bedste vej – og én af de bedste adresser i Nordsjællands handelsby.

Hvert hus på Nationernes Allé er helt sit eget lille land (deraf navnet Nationernes Allé), og da Rogert Møller for 100 år siden byggede sommerhusene for velhavende sommer-københavnere, var det med forskudt byggeri og generøs havudsigt fra alle vinduer mod havet.

Dengang spiste man på hotellet, nu er det naboen der inviterer. For enden af den blinde vej med den hvide port, hvor kun vi der bor her har nøglen, ligger dette lille palæ, og hvad enten du tager total-sund-udsigten fra den lille the-balkon i hemsen, fra morgen-mad-terrassen ud fra et af soveværelserne på 1. sal, med plads til seks spisende gæster eller fra den enorme terrasse, omgivet af balustre i højt stueplan.

Den korteste vej til stranden er lidt over 100 skridt, men du tager den længere, hen over vejens kæmpe eng, som ejerlauget holder så fin - og alligevel lader stå for ræv og and når det gælder. Men du har glemt håndklædet og går tilbage gennem den sorte smedejernsport mod dit hus. Kalkhvide facader, oprindelige høje vinduer og en blå dør i nuancen som kun tonkinlak, linolie og stærk sol kan levere. I din hall går du enten ud i køkkenet efter, var det vanddunken? eller videre ind i de tre stuer der ligger en suite.
En hvid trappe tilpas snoet og du er ovenpå. Badeværelset der vender mod land, soveværelse 1 med balkonen og kig til lystbådehavn og Sverige, soveværelse 2 mod vandet eller det franske værelse - soveværelse 3 også mod Hinsidan. Her springer børn, men du
går stille op af den lille maghognitrappe op til hemsen, hvor roen hersker. Måske åbner du de to døre mod havet, men pas på stjernekikkerten fra i går - og de to glas på tæppet.

Huset ligger på vejens største grund, og måske derfor, og på grund af manzardtagets hældning, føles husets kvadratmetre som meget mere. Måske dine badebukser ligger i annekset? Og fik jeg nu slukket varmen i gulvet derude også? Det er jo sommer.

Nationernes Alle 23
3000 Helsingør

Bestil fremvisning

Bestil salgsmateriale

TILMELD KØBERKARTOTEK

BESTIL SALGSVURDERING