Solgt

Strandvejen 196, 2920 Charlottenlund


CHARLOTTENLUND / SKOVSHOVED

Strandvejsvilla i 1. række til Øresund med panorama udsigt.

Liebhaveri i særklasse. Strandvejsvilla opført i 1880 i minimalistisk Florentinsk stil, tilbygget i 1945, fredeligt beliggende tilbagetrukket midt på fantastisk 1.713 m2 stor dobbeltgrund vis-a-vis den amerikanske ambassadør bolig Rydhave med panorama udsigt over Øresund med Sverige i horisonten, mod syd over Københavns Havn og -skyline, nær Skovshoved Havn og- Skole , Charlottenlund- og Ordrup bycentre og 8 km til København City.

Villaens righoldige historie fortæller bl.a., at den oprindeligt har tilhørt Prinsesse Augusta af Hessen, søster til Dronning Louise og blev kaldt Prinsesse Augustas The Pavillon.

Nuværende ejer har gennem de senere år gennemrenoveret villaens 437 m2 i en kompromisløs kvalitet med anvendelse af de bedste materialer og med stor respekt for ejendommens oprindelige kvaliteter.

Smukt anlagt indkørsel med slotsgrus og gårdhave / patio byder velkommen til ejendommen, der i stueplan indeholder hall, gæstetoilet, gæstegarderobe, smuk havestue / orangeri en suite med franske fløjdøre mellem til stor opholdsstue, stor spisestue, i åben forbindelse – med skydedøre – til helt nyt håndlavet kvalitets snedkerkøkken i mørkt røget eg med alt i eksklusive hvidevarer fra Gaggenau, kogeø, Quooker vandhane, integreret vinkøleskab , fadebur og lille teknik rum. Greb og håndtag i horn og bruneret messing.
Alle bordplader i Pietra dura marmor med fossiler og unikt emfang med lys i bruneret kobber fra italienske Falmec. Tilstødende bryggers og separat køkkenindgang nær bagudgang fra den opvarmede, i ejendommen, integrerede, garage. Desuden i stueplan er der 2 store sammenhængende værelser / kontorer og karbadeværelse med separat toilet og vaskerum med Miele maskiner.

Trappe med balustre fører til 1.sal med stort masterbedroom med egen terrasse og franske fløjdøre til stor udsigtsstue med store foldedøre til 50 m2 terrasse, badeværelse med unikt bevaret og nyrenoveret badekar i art nouveau stil og tilsvarende ny vask på søjle, separat toilet, 3 børne-/ gæsteværelser med franske altaner samt med egen indgang fra trappe længst mod vest en selvstændig domestiklejlighed med eget bad og the køkken samt 2 franske altaner.

Ejendommens orientering øst-vest tillader sundudsigt fra alle opholdsrum og værelser.

Desuden 80 m2 opvarmet højloftet kælder med disponible rum og med udvendig adgang. En el-drevet pumpebrønd sikrer tørre rum og sokkel.

Den kostbare restaurering har haft både æstetisk og funktionelt fokus. Renoveringen har bl.a. omfattet udskiftning af tekniske installationer, stort nyt Viessmann naturgasanlæg, forberedt til solceller, renovering af kloaksystemet, ny oppudsning af facaden efter armering og derefter hvidmalet diffusionsåbent. Vinduer og døre er udskiftet og er i massiv antracit-pigmenteret olieret mahogni med 3 lags lydisolerende energiruder, overalt med stort lysindfald, der tillige optimeres af nye ovenlys vinduespartier. Omfattende indvendig isolering, bl.a. i hulmure med respekt for de udsøgte og velbevarede italienske stuklofter i store stuer, sikret ved københavnsk stukkatør. Vægge er fuldspartlede med lysegråt indfarvet puds i opholdsrum. Alt indvendig træværk hvidmalet. Nye Douglas gran gulve i masterafdelingen på 1.sal og på tilhørende terrasser. Bevarede hvidolierede plankegulve i store stuer og nystøbte betongulve belagt med kvadratiske grå Ølandsfliser med imponerende fossiler og vandbåren gulvvarme, i kontinuerligt forløb gennem orangeri, hall, køkken og bryggers. Nye kobbertagrender og nedløb, kobber topbelægning på de hvidmalede havemure og delvist nyere kobbertag. Klimaskærmen er derudover sikret ved nye zink inddækkede tagpapbelægninger på tag og de store terrasse arealer under de nye træ gulve. Armaturer i vådrum er overvejende i art nouveau / kubistisk stil , bl.a. fra Vola , og Czech & Speake / Dornbracht.

Havens beplantning er stilmæssigt domineret af de mange importerede søjle cypress, søjle taks, klippede buksbom, store rhododendron, men også gamle kæmpe fyr, akacietræ, blomstrende frugttræer og store plæner.
Renoveringen er gennemført under vejledning af rådgivende bygningsingeniør med speciale i bygningsrenovering. Have tegning og inspiration ved internationalt kendt designer med speciale i renæssance haveanlæg og ved Venedigs afgåede stadsarkitekt samt indretningsarkitekt ved Vivre Køkkensnedkeri. Danske håndværkere har sikret optimal kvalitet.
Ejendommen beskrives som top liebhaveri grundet beliggenhed, renoveringsstandard, indretning og omgivelser med signifikante naboer og er særligt egnet for diplomatiet, beboer med repræsentative pligter og for den kræsne og pladskrævende familie.
Ejendommen har ikke været beboet efter den omfattende renovering og er nu klar til indflytning.
Villaen fremstår nyistandsat i højeste kvalitet og ligger i den smukkeste have.

Ejendomsinformation

  • Sagsnummer 181280
  • Boligareal 437
  • Grundareal 1.713
  • Værelser 13
  • Antal plan 3
  • Byggeår 1880
  • Type Villa
  • Energimærke E

Google View

Del på Facebook